Автор: pavel
Публикувано на: 19.04.2011 22:23:50

Рейтинг:

Ню

Последните дни обръщаме голямо внимание на изложението в Шанхай, но да не забравяме, че почти по същото време ще се проведе и това в Ню Йорк, където дебют ще направи състезателна версия на електрическия Nissan Leaf.

Вероятно сте се досетили от заглавието, че автомобилът е дело на тунинг компанията Nismo, чиито специалисти са премахнали задните врати и седалки, както и всички излишни „глезотии” по автомобила, като климатик, радио, навигация и т.н.

Nissan Leaf Nismo RC се различава доста на външен вид от серийния модел, като дължината му е нараснала с 20мм., широчината със 170мм., а височината и междуосието са намалени съответно с 350 и 99мм.

Задвижващата система е идентична с тази на познатия ни Leaf, който е с мощност 107к.с. и максимален въртящ момент 280Нм. При състезателната кола обаче, агрегатът е разположен зад водача, а комплектът литиево-йонни батерии се зарежда на 80% само за 30мин.

Инженерите на Nismo също така са заменили и множество от елементите с нови, изработени от композитни материали, благодарение на което Leaf Nismo RC тежи само 938кг. Според разпространената информация, това позволява на автомобила да ускорява от 0-100км/ч. за 6.85сек. и да развива скорост от 150км/ч.


Ню Йорк 2011: Nissan Leaf Nismo RC
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg