Автор: admin
Публикувано на: 07.12.2009 12:53:11

Рейтинг:

Новото
Премиерата на новото Porsche Cayenne ще се състои на изложението в Женева през март, но благодарение на сайта Worldcarfans.com, който публикува шпионски снимки на автомобила, можем да добием представа за външния му вид, тъй като на фотосите той е с минимална маскировка.

Знаеше се със сигурност, че следващото поколение на Cayenne ще е по-компактно и ще получи подобрения по аеродинамиката, а тези снимки потвърждават това. Според първоначална информация, дължината на автомобила е намалена с около 40мм., а височината - с 20мм. теглото пък е редуцирано, чрез премахване на всички излишни компоненти.

Новото Porsche Cayenne ще споделя обща платформа със следващото поколение на Volkswagen Touareg, като двата модела, заедно с Audi Q7, ще се произвеждат в завода на концерна в Словакия, но довършителните работи по Cayenne ще се извършват във фабриката на Porsche в Лайпциг.

За двигателите на следващия Cayenne се спрягат две версии на 4.8-литровия V8 (400 и 500к.с.), както и 3.0-литров V6 (300к.с.), взаимстван от Audi. От Porsche вероятно ще предлагат модела и с турбодизеловия 3.0 V6 (240к.с.), като е сигурно, че ще има и хибридна модификация, в която ще са съчетани бензинов 3.0-литров двигател (333к.с.) и електромотор (45к.с.).

Снимки: worldcarfans.com

Тагове: Porsche, Porsche Cayenne
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg