Автор: pavel
Публикувано на: 16.06.2011 13:27:15

Рейтинг:

Новото

Както се случва често с повечето дългоочаквани модели, новото поколение на BMW M5 беше разкрито след изтекли снимки в интернет пространството, но малко след това баварците побързаха да разпространят официални фотоси и информация за модела.

Както се очакваше, автомобилът е почти идентичен с едноименния концептуален модел, представен на специализирано изложение в Мюнхен през април, с изключение на някои дребни козметични промени.

Баварецът е оборудван с еволюирала версия на 4.4-литровия V8 двигател, използван от Х5 M и Х6 М, чиято мощност е нараснала от 555 на 560к.с., а максималният му въртящ момент е останал непроменен - 680Нм.

Скоростната кутия пък е седемстепенна роботизирана с двоен съединител. Тази комбинация гарантира ускорение от 0-100км/ч. за 4.4сек. и от 0-200км/ч. за 13сек. Максималната скорост, която развива машината, е 305км/ч., но тя може да бъде достигната само с пакета M Driver’s, като стандартно е ограничена на 250км/ч.

Освен това, новото M5 е доста по-екологично и икономично от своя предшественик, което се дължи както на осъвременния двигател, така и на наличието на старт/стоп система и технология за регенериране на енергия от спирачките. Средният разход на гориво е 9.9л/100км., като е с цели 30% по-нисък.

Новото BMW M5 ще направи дебют пред широка публика на изложението във Франкфурт, а продажбите му ще стартират през пролетта на 2012-та, като все още не е обявено каква ще е неговата цена.


Галерия BMW M5 2012
Тагове: BMW, BMW 5-Series, BMW M5, M-Power
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg