Автор: admin
Публикувано на: 05.01.2010 14:50:53

Рейтинг:

Новият
Освен горещия Cadillac CTS-V Coupe, днес GM разпространи информация и за новото поколение на Opel Meriva, което ще се появи на пазара през лятото, като цената му ще започва от около 16 000 евро.

Моделът е получил доста по-модерна визия, отчасти вдъхновена от дизайна на новите Astra и Insignia, но най-забележителното в него са така наречените FlexDoors врати. Технологията позволява те да се отварят под ъгъл от почти 90 градуса, като задните се отварят наобратно, като тези на Rolls-Royce Phantom. Освен това, в движение, системата заключва задните врати и не позволява тяхното неволно отваряне.

Макар от компанията все още да не са разпространили снимки на интериора, в прессъобщението се посочва, че той е силно повлиян от тези на Astra и Insignia, а видимостта от задните седалки е значително подобрена.

Автомобилът може да се похвали със системите FlexSpace и FlexRail, като първата служи за лесно местене и премахване на седалките, осигурявайки много бързо свободно пространство, а втората представлява релса на централната конзола, плъзгаща се по дължина и позволяваща на нея да се прикрепват разнообразни модулни отделения за багаж, до които имат достъп както предните, така и задните пасажери.

Новият Opel Meriva има по-дълго междуосие и по-голяма следа, в сравнение със своя предшественик, което е довело до подобряване на комфорта и стабилността на автомобила. Първоначално моделът ще се предлага с шест дизелови и бензинови двигателя, с мощност от 74 до 138к.с. При тях разходът на гориво е намален средно с около 15%.

Галерия Opel Meriva 2010
Новият Opel Meriva на пазара от лятото
Новият Opel Meriva на пазара от лятото
Новият Opel Meriva на пазара от лятото
Новият Opel Meriva на пазара от лятото
Новият Opel Meriva на пазара от лятото
Тагове: GM, Opel, Opel Meriva
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg