Автор: admin
Публикувано на: 21.10.2009 00:12:08

Рейтинг:

Новият

От Nissan разкриха подробности около новата си „V-platform”, върху която ще бъде изградено следващото поколение на популярния модел Micra. Освен това, тя ще се използва за нови малък седан и компактен кросоувър, чието тегло няма да надвишава 1 600кг., а максималният въртящ момент на двигателите им няма да е по-висок от 200Нм.

Платформата е разработвана в продължение на четири години, като според Nissan именно благодарение на нея консумация на гориво при новата Micra ще е с 50% по-ниска, в сравнение с тази на сегашния модел.

Инженерите на компанията са намалили с цели 18% частите на автомобила. Например таблото ще е съставено от 28 елемента, а седалките - от 50, докато при настоящата Micra тези части са съответно 56 и 80.

Благодарение на оптимизираните разходи за производство, както и на това, че по-голямата част от производствените мощности ще се преместят в Китай, Индия и Тайланд, новата Micra ще достигне до крайните клиенти на по-ниска цена от настоящия модел. Продажбите на автомобила в Европа ще стартират през октомври 2010-та година, като той ще се предлага в 150 държави в цял свят. 


Новият Nissan Micra идва с по-ниска цена
Новият Nissan Micra идва с по-ниска цена
Тагове: Nissan, Nissan Micra
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg