Автор: vladi
Публикувано на: 23.08.2011 14:41:10

Рейтинг:

Новият

Немската компания Mercedes разпространи всички подробности за новото поколение на горещото SLK 55 AMG, който заедно с първата дизелова модификация на модела, ще направи дебют във Франкфурт през септември.

Продажбите на Mercedes SLK 55 AMG ще стартират в началото на 2012 година, а цената му ще започва от 72 590 евро. Автомобилът се отличава външно от серийния модел с характерен за AMG моделите бодикит, състоящ се от нови брони, странични прагове, дифузер и спойлер на задния капак.

Интериорът на новото SLK 55 AMG традиционно е облечен в два цвята кожа, като разбира се, има голям набор от цветове, а освен това са налице карбонови декоративни елементи, засилващи спортния дух на роудстара.

Най-мощната модификация на SLK е оборудвана с новия 5.5-литров V8 битурбо двигател, който генерира 433к.с. и 540Нм. Той осигурява ускорение от 0-100км/ч. за 4.5сек., като същевременно средният разход на гориво е 8.4л/100км.

Отличната горивна ефективност се дължи най-вече на старт/стоп система и технология за изключване на 4 от цилиндрите, когато не е необходимо използването на пълния потенциал на агрегата.

Mercedes SLK 55 AMG може да се похвали също с нови джанти, изпускателна система с адаптивен звук, модернизирано окачване AMG, мощни спирачни механизми с 355мм. дискове отпред и 325мм. отзад, роботизирана трансмисия AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC с три режима на работа и спортно ESP, което може да функционира в стандартен и спортен режим или да бъде изключено.


Галерия Mercedes SLK 55 AMG 2012
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg