Автор: pavel
Публикувано на: 29.08.2011 12:39:13

Рейтинг:

Новият

Малко преди новото поколение на Mercedes B-Class да направи световен дебют на изложението във Франкфурт, немската компания разпространи подробна информация, два видеоклипа и множество снимки на модела.

Автомобилът е нараснал с 86мм. на дължина и с 9мм. на широчина, а височината му е намалена с 43мм., като неговите габарити са станали съответно 4 359мм., 1 786мм. и 1 557мм. От Mercedes твърдят, че това е довело до повече пространство за пътниците и багажното отделение е нараснало.

Немската компания е успяла да намали коефициента на челно съпротивление от 0.26 при стария модел на 0.24 при новото поколение. Това е постигнато именно чрез редуциране на височината и вмъкване на множество аеродинамични елементи, а крайният резултат е значително по-ниски разход на гориво и отделяни CO2 емисии.

В интериора на Mercedes B-Class пък виждаме някои от новите стилистични елементи на марката, които са присъщи за далеч по-луксозните й модели, като например кръговете за въздушните отвори, вдъхновени от SLS. Доста атрактивен е и новият триспицов волан.

Инженерите на компанията са поработили доста и в техническо отношение, като са успели да намалят значително центъра на тежестта и са модернизирали системата ESP. Тези неща са довели до увеличение на стабилността и сигурността на модела.

Новият Mercedes B-Class ще се предлага първоначално с четири двигателя, като всички са комбинирани със старт/стоп система. Бензиновите модификации B 180 и B 200 разчитат на 1.6-литрови агрегати, които са съответно с мощности 122 и 154к.с., докато при дизеловите B 180 CDI и B 200 CDI, двигателите са 1.8-литрови, доставящи съответно 109 и 136к.с.

Важна новост при модела е въвеждането на изключително компактната седемстепенна трансмисия с двоен съединител 7G-DCT, но тя ще се предлага като опция, а стандартната ще е шестстепенна механична. Нивата на оборудване на автомобила пък са Chrome, Sports, Exclusive и Night.


Галерия Mercedes B-Class 2012
Тагове: Mercedes, Mercedes B-Class
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg