Автор: vladi
Публикувано на: 14.01.2011 11:47:18

Рейтинг:

Новият

Hyundai избра южнокорейската столица Сеул, за да представи новото поколение на луксозния си седан Grandeur, пред повече от 300 VIP гости, пренебрегвайки изложението в Детройт.

Това не е никак случайно, тъй като основният пазар на предшествениците на новия Grandeur е именно Южна Корея, където са продадени 980 000 бройки от модела, от общо 1 250 000 по целия свят.

Компанията е хвърлила доста средства в разработката на новото поколение, като целта и е била да се създаде седан, който да не отстъпва по нищо на своите конкуренти и да предлага съчетание от изискан дизайн, подобрена динамика и по-нисък разход на гориво при подобрени сигурност и комфорт.

Габаритите на Hyundai Grandeur са 4 910мм. дължина, 1 860мм. широчина и 1 470мм. височина, а разстоянието между двете оси е 2 845мм. или с 65мм. повече от това на старото поколение на модела, в резултат на което е нараснало и пространството в интериора.

Новият Grandeur ще се предлага с бензиновите двигатели Lambda II 3.0 GDI и Theta II 2.4 GDI, които се характеризират с добра горивна ефективност. Техните мощности са съответно 279 и 201к.с., а средните им разходи на гориво – 8.6 и 7.8л/100км.

Моделът е получил всевъзможни системи за сигурност, които гарантират безопасността на водача и пътниците. Самото шаси е проектирано така, че при евентуален удар енергията да се разпределя равномерно по цялото купе.

Новият Grandeur разполага с круиз-контрол, който автоматично поддържа безопасна дистанция от предния автомобил и се включва и изключва сам, в зависимост от трафика. Освен това, автомобилът разполага с интелигентен асистент при паркиране, който контролира волана, осигурявайки полуавтоматично паркиране.
 
Hyundai Grandeur може да се похвали също с огромен панорамен покрив, облечени в напа седалки, висококачествени декоративни елементи, регулиране на седалката на водача в 14 направления, уникален бутон за запалване, модерна телематична система и навигационна система с 8-инчов дисплей.


Галерия Hyundai Grandeur 2012
Новият Hyundai Grandeur дебютира в Сеул
Новият Hyundai Grandeur дебютира в Сеул
Новият Hyundai Grandeur дебютира в Сеул
Новият Hyundai Grandeur дебютира в Сеул
Тагове: Hyundai, Hyundai Grandeur
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg