Автор: admin
Публикувано на: 28.03.2010 20:53:24

Рейтинг:

Новият
Искра за живот, искра на вдъхновение – всичко започва с една искра. Spark. Изцяло новият градски модел на Chevrolet е едно ново начало. Spark пренаписва правилата – той е забавен и модерен, но същевременно функционален. Предлага стил и най-съвременно инфоразвлекателнo оборудване, както и практичност, ниски разход на гориво и нива на емисии. Освен всичко това, има изключително съотношение цена/качество и гаранция от 5 години или 150 000 км.

Истинска феерия от искри избухна на официалното представяне на модела. Mall of Sofia се превърна в Mall of Spark. Много цветове, настроение, невероятни представления и пълен мол със Spark и гости съпътстваха официалната премиера на градското бижу на 25 март в София. Моделът бе представен от Йерон Баруеген – Директор маркетинг и продажби на Chevrolet за Централна и Източна Европа. Део, Ъпсурт, балет Нова и Electric Force нагряха атмосферата до червено, за да може Spark окончателно да възпламени и промени модерния градски живот.

Голяма част от излъчването на Spark се дължи на неговия дизайн. Външността на Spark включва специфични стилистични елементи, като силно изнесени навън колела, очертани с ярко изразени арки, създаващи динамично усещане, интегрална линия на покрива във формата на лък, подчертана от „мощни” и изчистени странични повърхности без излишни орнаменти. Излъчването е стремително, дръзко, а усещането, което създава този автомобил е за модел от по-висок сегмент.

Прецизността на изработката е изключителна, но това не се отнася само за външния вид на автомобила. Изключителното качество на сглобката, материалите и стила на интериора го превръщат в дизайнерска икона. Клиентите на Chevrolet ще изпитат истинско удоволствие при срещата с комфорта и пространството на интериора, както и лесните за работа контролни уреди – всичко това представено в стил, който е уникален за този сегмент. 

Инфоразвлекателните системи са въпрос на избор - любителите на музиката ще бъдат особено доволни от факта, че всякакви видове портативни електронни устройства са добре дошли за Spark. Той не само разполага със CD плейър с MP3 функция, но и с вход за външни източници и USB. В истински Chevrolet стил, характерната извивка на кокпита при водача, се пренася огледално и пред мястото за втория пътник отпред.

Не само характерният стил на Spark прави така, че той да се чувства у дома си в града. Размерите, управлението и маневреността му го превръщат в идеален жител на градската джунгла. Новият мини автомобил на Chevrolet е със съвсем компактни размери – с дължина 3 640мм. и широчина 1 597мм., той лесно може да бъде „напъхан” в тесни пространства. Динамичната му ходова част и управляемост в съчетание със здравата и устойчива конструкция на купето оставят у водача чувство за стабилност, солидност и сигурност при изпълнение на командите. 

Spark може да се поръча с електронна стабилизираща програма за стабилност (ESC), която осигурява изключителна сигурност и възможност за контрол. Към него се прибавя и електронно управление на спирачките и контрол на сцеплението, позволяващи прецизно дозиране на спирачното усилие, за да не се допусне блокиране на колелата, както и изключителна стабилност на автомобила срещу поднасяне.

Високото ниво на защита на пътниците включва две въздушни възглавници отпред, странични въздушни завеси и допълнителни въздушни възглавници, монтирани в седалките, защитаващи гръдния кош и коремната област на пътниците. Изключително важни са устройството за предварително обтягане на коланите и системата за аварийно изместване на педалите, която в случай на удар измества кутията, в която са монтирани те далеч от краката на шофьора, намалявайки по този начин риска от тяхното нараняване.

Chevrolet Spark получи висока оценка от четири звезди в тестовете за безопасност на независимата организация European New Car Assessment Program (Euro NCAP). Spark събира общо 69 от максимално възможните 100 точки, достигайки само на точка под границата, необходима за получаване на максимална оценка от пет звезди. Това е така, защото електронната стабилизираща програма е опционална. Ако автомобилиът се поръча с ESC, той реално достига пет звезди за сигурност. Всичко това превръща Spark в един от най-сигурните модели в своя клас.

Автомобилът се предлага с два двигателя – и двата бензинови с работен обем 1.0 и 1.2 литра, с четири клапана на цилиндър. Впръскването на гориво е многоточково, а нивото на вредните емисии покрива стойностите, заложени в стандарта Euro5. И двата агрегата са съчетани с петстепенни механични предавателни кутии. Комбинираният разход на Spark е едва 5.1 литра на 100км., с емисии на CO2 от 119г/км.

Spark е автомобил с уникален характер, имидж, надхвърлящ представите за автомобил от този клас и изключителна практичност. Ниската консумация на гориво, ниското ниво на емисии и експлоатационните разходи го превръщат в отличен избор от гледна точка на съотношението цена/качество. Накратко, Spark е всичко, което е нужно за условията на големия град. 

Тагове: Chevrolet, Chevrolet Spark
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg