Автор: admin
Публикувано на: 20.10.2009 14:05:18

Рейтинг:

Новата

Въпреки че много световни автопроизводители отказаха участие в тазгодишното изложение в Токио, японските компании не могат да пропуснат събитието, на което да представят новите си модели.

Един от автомобилите, които ще красят щанда на Toyota в Токио е новото поколение на Mark X. Моделът се предлага единствено на азиатските пазари и е сред най-популярните седани от среден клас в Япония.

Новата Toyota Mark X е с доста променени външен вид и интериор, придаващи и по-модерен облик. Автомобилът е получил някои технологии от модели на Lexus и вече ще е наличен с бензиновия 3.5-литров V6 двигател, с мощност 314к.с., познат ни от  Lexus GS350.

Другият агрегат, с който ще се предлага моделът също е бензинов, но той е с работен обем 2.5 литра и мощност 200к.с. С него ускорението от 0-100км/ч. става за 8.4сек., а разходът на гориво е 7.7л/100км. И двата двигателя са комбинирани с шестстепенна автоматична трансмисия.

В стандартното оборудване на новата Toyota Mark X са включени системите за безопасност Pre-Crash Safety, Radar Cruise Control, Hill-start Assist Control, а също и екстри като адаптивни светлини, навигационна система с HDD и парктроник.

Цената на Mark X в Япония започва от 2,38 млн. йени (около 17 600 евро) при модификацията 250G и достига 3,8 млн. йени (около 28 100 евро) при 350S. Моделът е наличен във версии Standard, Premium и Sports. 


Галерия Toyota Mark X 2010
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg