Автор: admin
Публикувано на: 24.02.2010 12:44:06

Рейтинг:

Nissan

От Nissan разпространиха информация и снимки на обновените си модели Pathfinder и Navara, които ще се предлагат в Европа от пролетта и вече ще са налични с нов дизелов 3.0-литров V6 двигател.

Със същия агрегат от лятото ще се продават и моделите на Infiniti - EX и FX, които ще са първите на луксозното подразделение на Nissan, оборудвани с дизелов двигател, но тези модификации ще са налични само в Европа. С него теглителната способност на Pathfinder достига 3.5 тона, а тази на Navara – 3 тона.

Припомняме ви, че новият трилитров двигател по принцип е с мощност 236к.с., но при Pathfinder и Navara тя е 231к.с., а максималният му въртящ момент достига 550Нм, в диапазона 1 750 - 2 500об/мин. Средният разход на гориво с него при двата модела е 8.5л/100км., а отделяните CO2 емисии - 224гр/км., което е съответно с 1.3л. и 40гр. по-малко, в сравнение с показателите на техните предшественици.

Pathfinder и Navara са получили и някои козметични промени, сред които нови брони, радиаторна решетка, светлини, капак на предния двигател и джанти, а в интериора правят впечатление наличието на видеокамера за обратно виждане и нов LCD дисплей на системата Nissan Connect Premium.

Другият дизелов двигател, който е 1.5-литров четирицилиндров, също е претърпял подобрения. Те са довели до повишаване на мощността му с 19к.с., до 190к.с., и на максималния му въртящ момент от 403 на 450Нм. С този агрегат обновените Pathfinder и Navara ще са налични още при пускането им на пазара през април, а с новия трилитров ще се предлагат от юни.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg