Автор: admin
Публикувано на: 25.10.2010 11:35:31

Рейтинг:

Най-старото
Porsche завърши кампанията си по търсенето на най-стария автомобил с тази марка, внесен официално в САЩ, която се проведе по случай 60 години от присъствието на фирмата в страната.

Победител в инициативата „My Classic Porsche Search” е кабриолет 356 от 1952г. в цвят Strawberry Red. Автомобилът вече 58 години е собственост на доктор Робърт Уилсън от Оклахома, който е полагал много старателни грижи за него.

Най-старото Porsche в САЩ е внесено от Макс Хофман, който е първият предприемач, започнал да вкарва официално немските автомобили в страната през 1950г. Автомобилът е оборудван с 1.5-литров двигател с мощност 60к.с.

По време на кампанията се оказало, че има и по-старо Porsche от това на Робърт Уилсън, отново модел 356, произведено през 1950-та година, но то не е внесено официално, а е закупено в Германия и транспортирано в САЩ от неговия собственик.

Победителят ще получи множество награди, сред които сертификат от компанията и значка от музея на Porsche, а снимки от фотосесия с колата ще бъдат изложени на автосалона в Лос Анджелис, който ще се проведе през ноември.

Най-старото Porsche в САЩ е от 1952г.
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg