Автор: admin
Публикувано на: 08.09.2010 23:51:04

Рейтинг:

Най-мощният
Британската компания Ariel Motor представи официално най-мощната версия на модела си Atom, разчитаща на 3.0-литров V8 двигател Hartley, който е сглобен от два мотоциклетни агрегата на Suzuki.

Цилиндрите на двигателя са разположени под ъгъл от 75 градуса, като той самият е наличен в две версии. Базовата предлага 475к.с., а за по-големите екстремисти е предвидена и такава с мощност 500к.с., но във втория случай автомобилът може да се кара само на писта.

Тъй като по-мощната версия на Ariel Atom V8 тежи само 500кг., съотношението на мощността към масата е 922к.с./1000кг., което е с почти 50% по-добро от това на Bugatti Veyron и дори надвишава това на болидите от сериите GP2.

И при двата случай, скоростната кутия е шестстепенна механична Sadev, а “червената зона” на оборотомера започва от 16 500 об/мин. Амортисьорите са с марка Intrax, спирачките са Alcon, а гумите - Toyo.

От Ariel Motor гарантират, че състезателната версия на Atom V8 ускорява от 0-60 мили в час за 2.3 сек. и от 0-100 мили в час за 5.4 сек., а максималната скорост, която достига е 320км/ч. При базовата модификация тези показатели са съвсем леко занижени.

Предвидено е от Ariel Atom V8 да бъдат произведени само 25 екземпляра общо от двете версии, като цената им ще започва от 150 000 лири стерлинги.

Галерия Ariel Atom V8
Тагове: Други, Ariel, Ariel Atom
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg