Автор: admin
Публикувано на: 08.12.2009 12:25:22

Рейтинг:

Motoren
Компанията Motoren Technik Mayer, наричана накратко MTM, е основана през 1990г. от инженера Роланд Майер, който е известен с това, че е участвал в разработването на петцилиндровия редови турбодвигател на легендарния модел Audi Quattro.

MTM става изключително популярна през 1992г., когато Майер и неговият екип създават своя версия на Audi Quattro. Автомобилът е с увеличена мощност на двигателя до 400к.с. и се превръща в първото Audi, развило скорост над 300км/ч.

След този проект, тунинг компанията започва да доработва също модели на Volkswagen, Seat, Skoda, Ferrari, Lamborghini, Porsche, Bentley и дори Spyker, както и да създава автомобили съвместно с величия като Джорджето Джуджаро.

Най-впечатляващият проект на MTM е BIMOTO, в който са вложени над 600 000 евро. Уникалното возило е базирано на Audi TT и разполага с два 1.8-литрови турбодвигателя. През 2003г. то успя да развие 374км/ч., на италианската писта Нардо, с което се превърна в най-бързият автомобил до този момент, лицензиран за движение по пътищата.

Инженерите на MTM и до днес продължават да работят по BIMOTO, който постоянно търпи подобрения. По последни данни неговата мощност достига 1020к.с., позволила му през 2007г. да развие 393км/ч. на пистата в Папенбург (Германия).

Продуктите на MTM в България се внасят от тунинг център Overdrive, намиращ се на Автомагистрала Тракия 1-ви километър, в посока Пловдив.

Motoren Technik Mayer или просто MTM
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg