Автор: admin
Публикувано на: 28.01.2010 22:52:04

Рейтинг:

Mitsubishi
Mitsubishi Motors Corporation (MMC) бе удостоена с престижната награда Paul Pietsch за разработката на новото поколение електрически автомобил i-MiEV. Призът за автомобилна технология и дизайн бе връчен от главния редактор на изданието “Auto Motor und Sport”, Бернд Остман, на Гаю Уесуги, член на борда на ММС, отговарящ за продуктови стратегии и разработки.

Електромобилът е отличен за своя ценен принос за опазването на климата, благодарение на изразходването на нулеви вредни емисии по време на движение и на минимални такива, по време на производствения процес (т.н. well-to-wheel).

Mitsubishi i-MiEV се предлага на японския пазар от юли 2009г., а производството на версията с ляв волан за износ ще започне през октомври 2010г. Лансирането на модела в Европа е планирано за края на 2010г. Зареждането на електромобила ще бъде съвместимо с европейския стандарт за електрически мрежи - 220/240V и ще се осъществява напълно за седем часа.

„Поласкани сме, че международно жури с такива високи критерии тази година удостои именно нашия електромобил i-MiEV с международната награда за технология. С полученото признание, в края на годината ще лансираме модела в Европа с още по-голяма увереност,” коментира г-н Уесуги.

Наградата Paul Pietsch носи името на съоснователя на сп. „Auto Motor und Sport”. Жури, състоящо се от редактори на знаменитото автомобилно издание, както и главни редактори на други 24 партньорски списания, гласува за финалния победител. От 1989г. насам признанието Paul Pietsch се връчва за иновативни разработки в автомобилостроенето. За да се квалифицира за приза, нововъведението трябва да е вече в серийно производство.

Mitsubishi i-MiEV удостоен с приза Paul Pietsch 2010
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg