Автор: admin
Публикувано на: 08.10.2009 01:26:39

Рейтинг:

Mitsubishi
Революционният градски електромобил i-MiEV на Mitsubishi пожъна успех за пореден път, като спечели титлата “Електромобил на годината 2009” на церемонията на „GREENFLEET AWARDS” в Лондон, спонсорирана от „EDF Energy”. Така, моделът получи още едно признание преди официалното си лансиране на европейския пазар в края на 2010г.

Електрическият i-MiEV бе поощрен за своята практичност като автомобил с 4 места, за дължината на пробега, както и за краткото време за зареждане на батерията. Моделът бе оценен високо и за лекотата на ползване, благодарение на стандартната организация на контролните уреди в купето.

Чрез лансирането на i-MiEV това лято в Япония, автомобилната компания официално обявяви своята “Екологична визия 2020 на Mitsubishi Motors Group”. Еко посоката на Mitsubishi е подкрепена и с други зелени технологии като например: модификацията с ниски емисии ClearTec, въведена при модела Colt на някои пазари; очакваният нов собствен дизелов двигател, отговарящ на Евро 5 стандарта; високо ефективните трансмисии CVT и TC-SST; както и “Green Plastics”**, екологичен материал от бамбукови фибри, който допринася за намаляването на вредните емисии на автомобилите. Следващата стъпка в тази посока е Concept PX-MiEV, първият „plug-in hybrid” на японската марка, който ще бъде демонстриран по време на „Автомобилен салон Токио 2009”, по-късно този месец.

Галерия Mitsubishi i MiEV
Тагове: Mitsubishi, Mitsubishi i-MiEV
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg