Автор: admin
Публикувано на: 28.10.2009 11:40:39

Рейтинг:

Mitsubishi

Градският електромобил Mitsubishi i-MiEV получи приза „Най-напредничава технология”  от журито на Японска Кола на Годината (JCOTY), по време на 41-вия Международен Автосалон в Токио.

Безкомпромисният модел на Mitsubishi с нулеви емисии бе поощрен за начина, по който е внедрена технологията на литиево-йонната батерия в четириместен градски автомобил, както и за постигнатия пълен капацитет на производство чрез предварителни поръчки.

Моделът е първият по рода си и бе въведен в Япония през юли тази година, като всички 1 400 броя, предназначени за този пазар, вече са разпродадени и са приети 900 допълнителни поръчки за 2010г.

Стартът на европейското производство е планиран за октомври 2010-та, като версията с ляв волан ще се лансира към края на годината, според съответния пазар. Великобритания, като европейски пазар за автомобили с десен волан, е облагодетелствана в това отношение. Там първите модели i-MiEV ще тръгнат по пътищата още в края на тази година.
 
Наградата от Японска Кола на Годината е още едно признание за дългогодишната работа на Mitsubishi Motors в сферата на електромобилите, датираща още от 1970г. Призът е поредно доказателство за лидерската позиция, която марката заема в сферата на разработване на електрически и plug-in електрически хибриди и отбелязва отличен прогрес към крайната цел на Mitsubishi - 20% от производството и през 2020г. да се състои от електромобили или plug-in електрически хибриди. 


Mitsubishi i-MiEV с ново престижно отличие
Mitsubishi i-MiEV с ново престижно отличие
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg