Автор: admin
Публикувано на: 01.10.2009 01:35:44

Рейтинг:

Mitsubishi

От Mitsubishi ще представят на 41-вото изложение в Токио, което ще се проведе в края на месеца, концепция на изцяло нов компактен SUV. Така нареченият PX-MiEV е оборудван с хибридни технологии, увеличаващи горивната ефективност и намаляващи отделяните вредни емисии.

Mitsubishi PX-MiEV е по-къс, но същевременно по-широк и по-висок от модела Outlander, като габаритите му са 4 510мм. дължина, 1 830мм. широчина и 1655мм. височина, а разстоянието между двете оси е 2 630мм.

Концепцията е оборудвана с plug-in хибридна система, обединяваща 1.6-литров бензинов двигател, два електромотора, разположени на всяка ос, и комплект батерии, който могат да се зареждат както в домакински контакт, така и в бързозарядни станции с високо напрежение.

PX-MiEV изминава 30 мили (около 50км.) с напълно заредени батерии само в електрически режим. При ниски скорости работи само разположеният отпред електродвигател, който предава задвижването към предните колесници, но при дъжд, сняг и други ситуации, създаващи ниско триене, автоматично се включват задният електрически агрегат и режим 4x4. Когато енергията в батериите намалее, на помощ идва бензиновият двигател, който в случая генерира електричество.

При високи скорости, Mitsubishi PX-MiEV използва 1.6-литровия агрегат, като и той задвижва стандартно само предните колела, но при необходимост във всеки един момент двата електромотора и системата 4x4 са готови да се включат и предоставят максимално ускорение.

Интериорът на концепцията е в спартански стил, като в него няма нищо излишно, но за сметка на това за комфорта на пътниците се грижат редица технологии, като управлението на всички системи се извършва чрез тъчскрийн дисплеи. Автомобилът разполага с индивидуални климатици, а стъклата и боята му отразяват топлината. 


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg