Автор: pavel
Публикувано на: 04.02.2011 12:02:33

Рейтинг:

Mini

Освен въвеждането на нов 2.0-литров дизелов двигател за своите модели, от Mini са предвидили още няколко изненади за тази година, които да направят компактните превозни средства още по-атрактивни.

Разработена е нова продуктова гама, наречена MINI Yours, която ще предлага много по-богата възможност за персонализация. Първият неин посланик е така нареченият Clubman Hampton Edition, създаден по случай 50-годишнината на марката.

Автомобилът ще се предлага в продължение на една година. Той е в ексклузивния цвят на каросерията Reef Blue, но ако клиентът пожелае цветът може да бъде сменен с Pepper White, Midnight Black или Eclipse Grey.

По специалната версия на модела на няколко места са монтирани емблеми с надпис „MINI 50 Hampton”, а интериорът е с черна кожена тапицерия, обшита с контрастиращ червен конец. В базовото оборудване е включен пакетът Chili, състоящ се от спортен кожен волан, фарове за мъгла, автоматична климатична инсталация, бордови компютър, пакет светлини, пакет поставки и специфични велурени стелки.

От пролетта Mini Cooper и Mini Cooper Cabrio пък ще могат да се оборудват с обновения пакет John Cooper Works (JCW). Той включва аеродинамичен пакет, черни линии на предния капак, хоризонтални ламели около фаровете за мъгла, радиаторна решетка тип пчелна пита и 17-инчови джанти Cross Spoke CHALLENGE.

В стандартното оборудване на тези два автомобила влизат система за контрол на стабилността DSC (Dynamic Stability Control), системата за контрол на сцеплението DTC (Dynamic Traction Control) и електронно управляван блокаж на диференциала EDLC (Electronic Differential Lock Control). Пакетите John Cooper Works включват също промени по интериора, състоящи се в нови лайсни под праговете на вратите, спортни волан и скоростен лост.

Mini Cooper JCW и Mini Cooper Cabrio JCW разчитат на познатия ни четирицилиндров двигател с мощност 200к.с. при 5 700об/мин. и максимален въртящ момент 250Нм., наличен при 1 250-5 000об/мин. На разположение е и функция Overboost, при която последният скача до 270Нм. при 1 800-5 000об/мин. Това е достатъчно, за да изстреля мъника от 0-100км/ч. за 6.8сек. и да гарантира достигане на скорост от 234км/ч.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg