Автор: admin
Публикувано на: 29.06.2010 00:32:26

Рейтинг:

Mini
Mini скоро ще въведе няколко нови модела, с които ще разшири още повече продуктовата си гама, но същевременно на пазара ще се появят и актуализираните версии на настоящите Cooper, Cooper Cabrio и Clubman.

Продажбите на обновените модели в Европа ще стартират през есента, като освен множеството козметични промени по външния вид и интериора, те са получили изцяло нови дизелови двигатели, разполагащи с технологията MINIMALISM и заменящи настоящите, разработени съвместно с PSA.

Двата нови агрегата са собствена разработка на BMW. Те имат изцяло алуминиева конструкция, система за директно впръскване на горивото и турбокомпресор с променлива геометрия на турбината.

Двигателите са с мощности 90 и 112к.с., като с първия ще са оборудвани Cooper и Clubman, а вторият ще е на разположение и при трите модела. Интересно е, че Cooper D Cabrio ще е първият открит автомобил на Mini, наличен с дизелов агрегат.

Новите двигатели са доста по-икономични от своите предшественици, което се дължи най-вече на технологията MINIMALISM. Така например, и при двете дизелови модификации на Cooper, средният разход на гориво е едва 3.8л/100км., а отделяните CO2 емисии 99гр.км. В същото време, Cooper D е в състояние да ускорява от 0-100км/ч. за 9.7сек.

Визуалните промени по автомобилите се състоят в актуализираните им брони и фарове за мъгла, предни светлини и задни LED стопове. Моделите се предлагат с няколко нови вида джанти, както и с обновена палитра от екстериорни цветове.

В интериора също са настъпили промени, най-видими по централната конзола, където се открояват уредите за контрол на новите аудио система и климатична инсталация. На разположение на клиентите са и шест нови тапицерии, а в списъка с допълнителните екстри вече са включени радиото Mini Visual Boost и навигация с голям цветен дисплей, като стандартно всички модели разполагат с Bluetooth и USB изход.

Галерия Mini Facelift 2011
Mini обнови моделната си гама
Mini обнови моделната си гама
Mini обнови моделната си гама
Mini обнови моделната си гама
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg