Автор: pavel
Публикувано на: 24.06.2011 12:13:12

Рейтинг:

Mini

Не минаха и 10 дни откакто Mini разкри новия си модел Coupe, а ето, че той вече получава състезателна версия, която ще участва в надпреварата „24-те часа на Нюрбургринг” през идния уикенд.

С този свой ход, Mini затвърждава намеренията си за сериозно навлизане в моторните спортове. Припомняме ви, че марката вече създаде състезателна версия на Countryman, която ще участва във WRC.

Автомобилът, който ще видим на немската писта, е базиран на модификацията Coupe JCW, като инженерите на компанията са успели да увеличат мощността на 1.6-литровия турбодвигател от 211 на 250к.с., а максималният въртящ момент вече достига 330Нм.

От Mini споделят, че така нареченият Coupe JCW Endurance е в състояние да развива над 240км/ч., а за гарантиране на оптималната безопасност на водача са извършени редица промени, съобразени с изискванията на FIA.

В интериора е монтиран ролкейдж, а предпазните колани са шестточкови. Съвсем нормално от него са премахнати всички излишни елементи, за да се намали теглото на автомобила. За стабилността се грижат също подобрената аеродинамка, новото състезателно окачване и оптимизираните ABS и DCS системи.


Галерия Mini Coupe JCW Endurance
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg