Автор: admin
Публикувано на: 12.09.2010 22:13:32

Рейтинг:

Mercedes

Марката Mercedes буквално е магия за много нейни фенове, но от немската компания са решили да вкарат още вълшебство в своите модели, чрез цяла гама от нови технологии, която ще се нарича „Magic”.

Идеята за това име е дошла от прототипния състезателен автомобил Mercedes C11, който е оборудван със система за активно потискане на вибрациите, известна с името „Magic Carpet” (Въшебно килимче).

Именно подобна технология за намаляване на вибрациите, наречена Magic Body Control, ще се появи при новите поколения на S-Class и CL-Class, които ще се появят през 2012 и 2013г. По предварителни данни, тя ще е в състояние да поема до 80% от вибрациите.

Първият модел обаче, който ще получи технология „Magic” още през следващата година е новият роудстар SLK. Той ще разполага с „Magic Sky Control”, което всъщност представлява стъклен покрив с електронно контролиране на затъмняването. Водачът ще има възможност да променя степента на затъмняване от напълно прозрачно до почти изцяло затъмнено, намалявайки до минимум пропускането на ултравиолетови лъчи.

За момента са известни само тези две технологии от гамата „Magic”, като със сигурност ще има и други, но какви ще са те тепърва предстои да разберем.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg