Автор: admin
Публикувано на: 05.04.2010 23:36:48

Рейтинг:

Mercedes
Новото поколение на R-Class предлага подчертано самоуверено излъчване и по този начин изпъква индивидуалността на този многофункционален автомобил. Цялостното впечатление за модела значително се променя от основния редизайн на предницата, който заема елементи както от лимузините на Mercedes-Benz, така и от SUV моделите.

В допълнение към освежения външен вид, R-Class 2010 впечатлява и със значителен брой отличителни характеристики в интериора. Това включва икономия на пространството в новия кросоувър модел, също така комфортът, привлекателността и престижа, които се асоциират с класическите Mercedes-Benz седани. Същевременно новото поколение предлага вътрешно многообразие, заради което неговият предшественик беше всепризнат, както и здравина и задвижване на четирите колела, характерни за SUV моделите на марката. Новият R-Class отбеляза своята световна премиера на 31 март 2010г., по време на международното изложение в Ню Йорк (NYIAS).

В допълнение към съвременните бензинови модификации, заимствани от предходния модел, с плавно разгръщата се мощност и висока степен на комфорт по време на движение, сега на разположение са и гама от оптимизирани дизелови двигатели, с което R-Class става още по-привлекателен. С консумация на гориво от 7.6 л/100км., новият модел се нуждае от около 7 процента по-малко гориво, в сравнение с предшестващия R 300 CDI BlueEFFICIENCY, като предлага същата мощност и отлично поведение.

Новият R 350 CDI 4MATIC комбинира силовите възможности на V8 модел с консумацията  на гориво на икономичен V6 вариант. Дизеловата модификация разходва 8.5 литра на 100 километра пробег, което е с 0.8 литра по малко от предшественика му – и отново е способен да предложи значително подобрено поведение. Докато предходният модел достигаше 224к.с., днес дизеловият V6 двигател разполага с 265к.с. както и с впечатляващ въртящ момент от 620Нм. С дебюта на този мощен пакет, най-спортният R-Class с дизелов агрегат без усилия достига превъзходно ниво на поведение. Ускорението от 0 до 100км/ч. отнема 7.6сек., а максималната скорост е 235 км/ч.

С R 350 BlueTEC 4MATIC, Mercedes-Benz предлага едни от най-чистите дизелови модели в света. Шестцилинровият мотор достига мощност от 211к.с. и впечатляващ въртящ момент от 540Нм. В сравнение със своя предшественик, новият модел постига намалена консумация на гориво и по-ниски емисии, като същевременно осигурява подобрено поведение. Оборудван с високоефективната система за контрол на вредните емисии AdBlue©, двигателят консумира средно с 0.3 литра по-малко гориво при разход от 8.4 литра дизел на 100км., като генерира разход на вредни емисии на нивата на сравнимия с него бензинов двигател. В резултат, моделът понастоящем вече отговаря на стандартите, планирани за 2014г. в ЕС. Всички останали бензинови и дизелови модификации на R-Class отговарят на Euro5 стандарта.

Галерия Mercedes R-Class 2011
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg