Автор: admin
Публикувано на: 30.08.2009 20:42:50

Рейтинг:

Mercedes

До края на годината Mercedes-Benz ще започне серийно производство на първия масов водореден автомобил в света, който е базиран на модела B-Class и е получил наименованието F-Cell.

Според представители на немската компания, Mercedes F-Cell е равностоен на модификацията B 200, която е с 2.0-литров бензинов двигател. Водородният автомобил разполага с електромотор, с мощност 136к.с., като той се захранва от комплект литиево-йонни батерии.

Електроенергията, съхранявана в батериите идва от горивна клетка, в която протича химична реакция от взаимодействието на водород и кислород, както и от система за регенериране на енергия от спирачките.

От Mercedes отбелязват, че всички допълнителни елементи са разположени в пода на автомобила, като по този начин не намаляват пространството в купето и обема на багажното отделение.

Mercedes F-Cell е в състояние да развие максимална скорост 170км/ч. и да измине разстояние от 385км/ч. без презареждане. Разходът на водород е еквивалентен на този на суперикономичен дизелов двигател, консумиращ 3.3л. на 100км. пробег, а отделяните вредни емисии са нулеви, тъй като резултатът от смесването на водород и кислород е чиста вода.

Предвидено е доставките на първите 200 екземпляра от водородния автомобил да бъдат направени в Европа и САЩ в началото на 2010-та година, но все още не се съобщава каква е цената на модела.


Галерия Mercedes F-Cell
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg