Автор: admin
Публикувано на: 16.09.2009 11:37:42

Рейтинг:

Mercedes

На провеждащото се в момента автомобилно изложение във Франкфурт, направи дебют новият Mercedes E-Class Estate, като успоредно с него, немската компания разкри и най-мощната му модификация - E 63 AMG Estate.

В сравнение със стандартния E-Class, версията AMG се отличава с характерните за тези модели агресивни брони, странични престилки и заден дифузер, както и с джанти AMG и спортна изпускателна система, с четири хромирани накрайника.

Двигателят на Mercedes E 63 AMG Estate е 6.2-литров V8, който произвежда мощност от 525к.с., а максималният му въртящ момент достига 630Нм. Агрегатът е комбиниран със седемстепенна автоматична трансмисия Speedshift MCT, позволяваща на комбито да ускорява от 0-100км/ч. за 4.6сек., като в същото време средният разход на гориво е 12.8л/100км.

Автомобилът може да се похвали с новото спортно окачване AMG Ride Control, което автоматично настройва амортисьорите, според пътните условия и навиците на водача, а клиентите ще имат възможността да поръчат допълнително карбоно-керамична спирачна система.

Въпреки че е спортна версия, в Mercedes E 63 AMG Estate може да побере товар до 1 950 литра, какъвто е капацитета и на стандартния модел. Багажното отделение разполага с покривало, задният капак се отваря автоматично, а задните седалки са със системата „quickfold”, позволяваща  бързо свиване на облегалките.

Продажбите на Mercedes E 63 AMG Estate ще стартират през февруари, като цената му в Германия ще започва от 108 409 евро.


Галерия Mercedes E 63 AMG Estate
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg