Автор: admin
Публикувано на: 27.10.2009 21:22:54

Рейтинг:

Mercedes
Mercedes-Benz разширява капацитета на заводите си за компактни автомобили, като инвестира 600 милиона евро във фабриката си в Ращат. В допълнение, още 800 милиона евро ще бъдат вложени в нови производствени мощности в Кешкемет, Унгария. Общата стойност на инвестициите за тези две локации възлиза на близо 1.4 милиарда евро.

С разширяване на продуктовата си гама в компактния сегмент, в бъдеще Mercedes-Benz ще предлага четири модела, вместо настоящите два, с цел да достигне до нови клиентски групи и да разшири присъствието си на второстепенни пазари. Новите модели ще предлагат голямо вътрешно пространство, характеристика, която вече е оценена от клиентите на A-Class и B-Class . В допълнение, новите модификации и дизайнерски решения ще наложат нови тенденции в автомобилостроенето.
 
Строителните дейности в Кешкемет, Унгария стартираха преди няколко дни с официална церемония. Двете фабрики заедно ще представляват една обща производствена мрежа. Първите наследници на настоящите A-Class и B-Class ще слязат от поточната линия в Ращат в края на 2011г., а разширяването на производствения капацитет е планирано за 2012г., когато автомобили ще излизат и от фабриката в Унгария.
 
От началото на производството на A-Class през 1997-ма и на B-Class през 2005-та повече от 2.4 милиона автомобила A-Class и B-Class са слезли от поточните линии. Между 2002 и 2005г. Daimler AG инвестира около 900 милиона евро във фабриката в Ращат за производството на второто поколение на A-Class и B-Class.
 
Най-важните пазари за компактните автомобили от Ращат са Германия, Италия, Франция и Англия. В допълнение, тази година B-Class беше успешно въведен и на пазара в Китай където постигна пазарен дял от 25%, значително по-голям от очакваното.
 
От края на 2010-та производството в Ращат ще бъде разширено с ограничени количества електрически задвижван A-Class E-Cell. “Серийното производство на ограничени бройки A-Class E-Cell още веднъж ще докаже високите професионални стандарти на завода за премиум компактни автомобили в Ращат”, коментира  Петер Уесп, ръководител на фабриката.

Галерия Mercedes
Mercedes инвестира 1.4 млрд. евро в производство на компактни автомобили
Читателски коментари

автогуми - www.points.bg 2010-01-18 00:51:00 0 отговори

автогуми - www.points.bg

Ами те досега все огроми мечоци правеха, крайно време е да почнат и компактни автомобилчета.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg