Автор: admin
Публикувано на: 09.03.2009 22:58:22

Рейтинг:

Mercedes
Немското издание Der Spiegel твърди, че концерните Daimler и BMW възнамеряват да влязат в много тясно сътрудничество, като за целта ще разменят помежду си по 7% от своите акции.

От публикуваната информация става ясно още, че те планират да закупуват еднакви компоненти и оборудване за производство на нови модели, благодарение на което двете компании ще намалят своите разходи със стотици милиони през следващите три години и с милиарди в по-дълъг период.

Основен противник на това партньорство е фамилията Квант, която притежава 46% от акциите на BMW. Тя смята, че Daimler ще извлекат много по-голяма полза от него, а не е изключено след време дори да се опитат да погълнат BMW, както се опитваха да направят това с Chrysler.

Der Spiegel съобщава също, че в най-скоро време от двата концерна ще излязат с официално становище за подготвяното сътрудничество, като междувременно ще бъде изчакано и немското правителство да изкаже своето мнение по повод появилите се антитръстови възражения от трети страни.

Снимка: carsportals.com

Галерия BMW и Mercedes
Mercedes и BMW пред историческо сътрудничество
Тагове: Daimler, Mercedes, BMW
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg