Автор: admin
Публикувано на: 17.11.2010 12:57:25

Рейтинг:

Mercedes
Не зная на какво мнение са американците, но лично за мен една от най-интересните премиери на изложението в Лос Анджелис е тази на новия Mercedes CLS 63 AMG, който беше представен пред журналисти днес, а посетителите на салона ще могат да го видят от 19-ти, когато той ще отвори врати за тях.

Автомобилът се отличава от стандартния модел по наличието на AMG бодикит, 19-инчови джанти отново с логото на AMG, както и интериор, оформен в комбинация от висококачествена кожа, алкантара и карбонови декорации.

Mercedes CLS 63 AMG е получил също адаптивно на височина и твърдост окачване, работещо в режими Comfort, Sport и Sport plus, както и по-мощна спирачна система с перфорирани дискове.

Двигателят на горещото четириврато купе е 5.5-литорв V8, който е с принудително пълнене. Агрегатът доставя мощност от 525к.с., а максималният му въртящ момент достига 699Нм. Той е комбиниран със седемстепенна скоростна кутия AMG SPEEDSHIFT MCT.

По данни на компанията, Mercedes CLS 63 AMG ускорява от 0-100км/ч. за 4.4сек., а максималната му скорост е ограничена на 250км/ч. Любителите на по-екстремни изживявания обаче могат да се възползват от пакета AMG Performance, който увеличава мощността на двигателя до 557к.с., а максималния въртящ момент до 799Нм. Това позволява на автомобила да ускорява от 0-100км/ч. за 4.3сек., а ограничителят за максимална скорост се премества от 250 на 300км/ч.

Благодарение на новия агрегат и наличието на старт/стоп система, новият Mercedes CLS 63 AMG е с 33% по-икономичен от своя предшественик. Според Mercedes-Benz, средният разход на гориво, който автомобила дава в града е 14.7л/100км., а в извънградски условия той пада до 11.2л/100км.

Галерия Mercedes CLS 63 AMG 2012
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg