Автор: admin
Публикувано на: 17.09.2008 22:55:28

Рейтинг:

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz разпространи подробна информация относно първия си сериен модел, задвижван от хибридна система. Продажбите на S400 BlueHYBRID в Европа ще стартират през юни 2009-та, а в САЩ и Китай - през септември същата година.

 S400 BlueHYBRID се задвижва от 3.5-литровия бензинов двигател на S350, чиято мощност е 279к.с., и от електромотор, генериращ 20к.с. Общата мощ на автомобила е 299к.с., максималният въртящ момент е 385Нм., а скоростната кутия е 7-степенна автоматична.

Най-важният факт за S400 BlueHYBRID е, че той ще е първият серийно произвеждан автомобил с литиево-йонна батерия. Предимствата на тези батерии пред никело-хидридните са по-високата плътност на енергията, по-добрата ефективност при ниски температури, малките размери и тегло.

За клиентите е важно, че батерията е разположена на мястото на акумулатора, благодарение на което вътрешното пространство в S400 BlueHYBRID остава непроменено. Освен това батерията е с много компактни размери и модулен дизайн, което е довело да покачване на общото тегло на автомобила само със 75кг.

Както при повечето еклектрически превозни средства, остатъчната енергия отделяна от спирачките служи за зареждане на литиево-йонната батерия. S400 BlueHYBRID е оборудван и със старт/стоп функция, при която двигателят спира когато автомобилът е в покой и се стартира само с натискане на педала на газта.

S400 BlueHYBRID ускорява от 0-100км/ч. за 7.2сек., а максималната скорост е с електронно ограничение на 250км/ч.  Разходът на гориво е по-нисък с 2.2л. (7.9л./100км.) от този на модификацията S350, а отделяните CO2 емисии са с 21% по-малко (190гр/км.).


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg