Автор: pavel
Публикувано на: 19.01.2011 21:45:07

Рейтинг:

Mazda

И тазгодишното изложение в Женева няма да се размине без концептуална разработка на японската компания Mazda, която ще представи такава на първия си компактен кросоувър - Minagi.

Автомобилът е в новия стил на марката, наречен от нея „Kodo”, който видяхме за първи път при концепцията Shinari. Любопитно е, че спортният седан, дебютирал през есента в Париж, също ще бъде изложен на женевския автосалон.

Mazda Minagi Concept ще послужи като основа за създаване на бъдещ сериен модел, чието име вероятно ще е CX-5. Концепцията разполага с пълна гама зелени технологии, част от фирмената програмата SKYACTIV.

Двигателят на кросоувъра е 2.2-литров с мощност 175к.с. и е комбиниран с нова автоматична трансмисия. Именно те и шасито принадлежат към SKYACTIV, чиято цел е до 2015г. да се намалят с 30% отделяните вредни емисии от моделите на компанията, като същевременно се подобри горивната ефективност.

За момента не е достъпна друга информация за Mazda Minagi Concept и дори не се споменава кога можем да очакваме появата не серийния модел.


Галерия Mazda Minagi Concept
Mazda Minagi Concept ще дебютира в Женева
Mazda Minagi Concept ще дебютира в Женева
Mazda Minagi Concept ще дебютира в Женева
Тагове: Mazda, Mazda Minagi
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg