Автор: admin
Публикувано на: 11.09.2009 02:06:48

Рейтинг:

Mansory

Тунинг компанията Mansory, специализирана в разработването на ексклузивни модели, базирани на супер скъпи автомобили, ще представи на изложението във Франкфурт лимитирана версия на модела си Chopster, създаден върху Porsche Cayenne Turbo S.

Напомняме ви, че Chopster направи дебют по-рано тази година на автосалона в Женева. Специалната версия се отличава с нова цветовата окраска (карбонови елементи, комбинирани със сиви детайли и черни джанти), както и с повече LED светлини и въздушни отвори за охлаждане на двигателя и спирачките.

Mansory Chopster е с 60см. по-нисък таван от този на Porsche Cayenne Turbo S и е с изцяло карбонови външни панели, благодарение на което теглото му е намалено значително. Бодикитът е с много агресивен дизайн и е тестван в аеродинамичен тунел, джантите са огромни 23-инчови, облечени с гуми Dunlop Sport Maxx, а спирачките са с 420мм. дискове отпред и 375мм. отзад.

Интериорът на лимитирания Chopster отново е претъпкан с карбонови елементи, като от този материал са изработени четирите състезателни кресла и всички декоративни вложки по таблото, централната конзола, вратите, волана и скоростния лост. Композитният материал е комбиниран с тапицерия Alcantara.

Инженерите на Mansory са увеличили мощността на 4.8-литровия V8 двигател от стандартните 550 на 710к.с., а максималният му въртящ момент е нараснал до 900Нм. Това е постигнато чрез препрограмиран блок за управление на агрегата и нови турбокомпресори. Резултатът от направените подобрения е ускорение от 0-100км/ч. за по-малко от 5сек. и развиване на над 300км/ч. 


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg