Автор: admin
Публикувано на: 11.01.2010 11:15:28

Рейтинг:

M-версията
От централата на BMW потвърдиха официално, че разработваната от тях M-версия на 1-Series ще бъде оборудвана с шестцилиндровия, 3.0-литров битурбо двигател, използван от 535 GT, но неговата мощност ще бъде увеличена до 350к.с.

Стана ясно също, че автомобилът ще бъде пуснат за продажба в средата на 2011 година, като ще се предлага единствено във версия купе с три врати, а цената му ще бъде около 45 000 евро.

Максималният въртящ момент на двигателя ще достига 420Нм., като баварците очакват M-версията да ускорява от 0-100км/ч. за около 5.5сек. Теглото на автомобила пък ще трябва да бъде смъкнато под 1 500кг, което допълнително ще подобри неговата динамика.

Малкото баварско купе ще бъде оборудвано с шестстепенна секвенционална скоростна кутия с двоен съединител, M-Power диференциал с електронно управление и Старт/Стоп система за регенериране на енергия от спирачките.

Външният вид на автомобила ще е в типичния за всички M-модели стил, като ще получи характерните за тях брони, джанти и четири накрайника на изпускателната система.

Остава неизвестно името на модификацията. От логическа гледна точка, то би трябвало да е M1, но се съмняваме да го получи точно него, като се има предвид, че би се дублирало с това на легендарния спортен модел M1, който дори има вероятност скоро да бъде възроден.

Галерия BMW 1-Series 2010
Тагове: BMW, BMW 1-Series, M-Power
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg