Автор: admin
Публикувано на: 27.08.2010 14:23:19

Рейтинг:

Lotus
Lotus ще използва изложението в Париж през октомври, за да покаже двата си нови модела - Evora S и Evora IPS. Британската компания обаче реши още сега да разкрие някои подробности за тях и снимки на първия.

За момента е ясно, че Evora S ще разчита на 3.5-литровия V6 двигател на Toyota, също като стандартната Evora, но неговата мощност е увеличена до 350к.с., чрез нов компресор, а максималният въртящ момент достига 400Нм. при 4 500об/мин.

Агрегатът е комбиниран с шестстепенна механична трансмисия, като с него автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 4.8сек. и развива максимална скорост от 275км/ч., а средният му разход на гориво е 10.2л/100км.

Lotus Evora S е получил и разработен специално за него спортен пакет, включващ масивен заден дифузер, с вграден голям овален накрайник на изпускателната система и функция за регулиране на чувствителността на педала за газта.

Втората нова модификация на Evora е наречена IPS, което е съкратено от „Intelligent Precision Shift”. При нея мощността на 3.5-литровия агрегат е 280к.с., като той е комбиниран с шестстепенна автоматична скоростна кутия, с възможност за смяна на предавките от волана. Evora IPS ускорява от 0-100км/ч. за 5.5сек. и развива 250км/ч., а средната и консумация на гориво е 8.8л/100км.

Галерия Lotus Evora S
Lotus разкри информация за Evora S и Evora IPS
Lotus разкри информация за Evora S и Evora IPS
Lotus разкри информация за Evora S и Evora IPS
Lotus разкри информация за Evora S и Evora IPS
Тагове: Lotus, Lotus Evora
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg