Автор: admin
Публикувано на: 19.07.2009 23:44:30

Рейтинг:

Lotus

Британското списание Automotive Engineer е излязло с молба към Lotus Designs да представят тяхно виждане за малък градски автомобил. Дизайнерите на производителя на спортни автомобили са откликнали и са проектирали електромобил, много наподобяващ по вид и размери Smart Fortwo.

Габаритите на превозното средство са 2 600мм. дължина, 1 600мм. широчина и 1 700мм. височина, а разстоянието между двете оси е 2 000мм. Въпреки малките си размери, дизайнерите на Lotus твърдят, че в автомобила има място за четирима души, като задните седалки могат да се сгъват, за да се освободи повече пространство за багаж.

Градската електричка разполага с 38-киловатов електромотор и 10-киловатова литиево-йонна батерия, намираща се в пода и зареждаща се в стандартен контакт за 3 часа. Превозното средство изминава до 50км. без презареждане и е в състояние да развие максимална скорост от 105км/ч.

От Lotus съобщават, че този проект е направен само за две седмици. Като се има предвид, че обичайно за подобно нещо са необходими между 3 и 6 месеца, то може да се сметне, че това са просто груби скици. За да разсеят всички спекулации относно пускането на подобен автомобил на пазара, от компанията категорично отрекоха да имат такова намерение.

Източник: Automotive Engineer 


Тагове: Lotus
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg