Автор: admin
Публикувано на: 05.06.2009 00:30:05

Рейтинг:

Личен
Преди по-малко от месец Ferrari 250 Testa Rossa от 1957-ма година беше продаден на търг за рекордните 9 020 000 евро, с което стана най-скъпият автомобил в света, но съвсем скоро тази титла може да му бъде отнета от един друг, не по-малко достоен претендент.

По време на тазгодишния Pebble Beach Concours d'Elegance, който ще се проведе от 12-ти до 16-ти август, ще бъде организиран аукцион за ретро автомобили, сред които ще е и една от личните коли на самия Еторе Бугати, а именно Bugatti Type 57C Coupe.

Този екземпляр на Type 57C Coupe е произведен специално за рождения ден на основателя на Bugatti през 1936г. Той е съхраняван по уникален начин по време на Втората световна война, поради което се счита за изключително ценен.

През 1947г., когато Еторе Бугати умира, компанията продължава да се грижи усърдно за автомобила, като с течение на времето той получава нов двигател, подобрения по скоростна кутия, окачването и интериора.

Компанията продава автомобила през 1950г., като до момента той е сменил няколко собственика, които са били специално подбирани и високо уважавани хора. Въпреки че този екземпляр на Bugatti Type 57C Coupe е на цели 73г., всяка една част по него е абсолютно оригинална и той никога не е бил реставриран.

Личен автомобил на Еторе Бугати се продава на търг
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg