Автор: vladi
Публикувано на: 02.08.2011 23:47:01

Рейтинг:

Lexus

Изданието Automotive News разпространи информация за бъдещите планове на японската компания Lexus, от която става ясно, че в тях влиза разработка на открита версия на суперавтомобила LFA.

Според информацията, кабриолетът трябва да се появи на пазара през 2014г., като ще е базиран на концепцията, показана от японците през 2008-ма на изложението в Детройт. Планирано е от модела да бъдат произведени 500 бройки, колкото и от купето, а за двигател се спряга познатият ни 4.8-литров V8 с мощност 560к.с., ако разбира се дотогава Lexus не извади някое скрито „оръжие”.

Не по-малко интересни са и другите модели, които Lexus планира да пусне в близките три години. На първо време ще видим новото поколение на GS и неговата гореща модификация GS-F, като е планирано моделът да има версии седан и за първи път купе.

След това ще се появи новото ES, което ще споделя обща платформа с Toyota Camry и ще има хибридна версия със среден разход на гориво от 5.9л/100км. В плановете на Lexus влизат също нови IS, LS и RX.


Галерия Lexus LF-A Roadster
Тагове: Lexus, Lexus LFA
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg