Автор: admin
Публикувано на: 28.02.2010 20:32:48

Рейтинг:

Lexus
До края на тази година Lexus ще въведе на европейския пазар първия си хечбек, който ще се изправи в директна битка срещу BMW 1-Series и Audi A3, а какво по-добро място компанията да представи модела от изложението в Женева.

Автомобилът е базиран на концепцията LF-Ch, която дебютира на салона във Франкфурт през 2009г., но се различава доста от нея. Габаритите на автомобила са 4 320мм. дължина, 1 765мм. широчина и 1 430мм. височина.

Lexus CT 200h се отличава от своите конкуренти по това, че е хибрид, като задвижващата му система е аналогична с тази на Toyota Prius. Тя се състои от 1.8-литров бензинов двигател, електромотор и комплект никел-металхидридни батерии.

Задвижването се предава към предните колела, посредством интелигентна ECVT трансмисия, като автомобилът може да се движи в четири режима - Eco, Normal, Sport и Ev. Последният е изцяло електрически и позволява изминаване на 2км. при скорост до 45км/ч., а при режим Sport интериорът се осветява в червено.

Lexus CT 200h разполага със 17-инчови алуминиеви джанти, предното му окачване е McPherson, а задното - двураменно. Размерът на багажното отделение е 345л., но при сгънати задни седалки то се увеличава до 700л.

От Lexus все още не съобщават друга техническа информация за модела, като това се очаква да стане на пресконференция преди официалния старт на изложението в Женева.

Галерия Lexus CT 200h
Тагове: Lexus, Lexus CT 200h
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg