Автор: admin
Публикувано на: 09.06.2010 10:40:15

Рейтинг:

Lexus
При сегмента на премиум автомобилите в САЩ отдавна доминират немските марки Mercedes, BMW и Audi, но се оказа, че през месец май, както и за първите 5 месеца на тази година те са изместени от японска компания.

Според официалните данни за продажбите на нови премиум автомобили в САЩ, през месец май марката Lexus е отбелязала ръст от цели 31%, достигайки 22 216 продадени коли, а от началото на годината общият им брой е 90 098.

На второ място в класацията е Mercedes-Benz, но това изобщо не трябва да притеснява немската компания, тъй като тя също отчита забележителен ръст в размер на 27% за май, достигайки 19 184 продажби. За първите пет месеца немците пък са регистрирали 88 010 продажби.

Audi също отбелязва нарастване с 23% до 9 205 коли, но при BMW ситуацията е най- лоша, защото продажбите им са паднали с 3% на месечна база до 17 859. Специалистите обаче са на мнение, че новото поколение на 5-Series ще компенсира спада до края на годината и баварците отново ще регистрират възход в САЩ.

Галерия Lexus
Lexus детронира Mercedes в САЩ
Тагове: Lexus, Mercedes
Читателски коментари

Анонимен 2010-06-09 12:45:32 0 отговори

Анонимен

След всичката помия,която се изля в последно време върху Toyota и луксозното и подразделение-Lexus,това е голямо постижение,но явно има защо да са първо място!

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg