Автор: admin
Публикувано на: 01.07.2010 00:13:12

Рейтинг:

Летящият
Преди повече от година компанията Terrafugia съобщи, че провежда тестове с летящия автомобил Transition, както и че той разполага с нужните документи за движение по суша и въздух, но в последствие това се оказа невярно.

Сега обаче Transition наистина е получил необходимите лицензи за клас леки спортни самолети и с него вече може напълно легално да се шофира по улиците на САЩ и да се лети във въздушното пространство на страната. Това беше и последната пречка пред летящия автомобил, за да стартира неговото серийно производство.

Първоначално от Terrafugia са искали да регистрират своя модел като леко летателно средство, но не са могли да покрият изискването за по-ниско от 599кг. тегло. Това е станало заради инсталирането на въздушни възглавници, които пък са необходими за издаване на лиценз за движение по пътищата.

Transition е оборудван със стандартен бензинов двигател и витлов агрегат Rotax 912S, чиято мощност е 100к.с. Превозното средство може да измине само 105км. на пътя, но когато полети, автономията му нараства на около 724км., като максималната скорост, която развива е 185км/ч. Трансформацията от автомобил в самолет пък отнема само 30сек.

До момента 70 клиента са превели капаро от 10 000 щатски долара, за да запазят екземпляр от летящия автомобил, а когато получат превозното си средство, те ще доплатят още по 184 000 долара. Първите доставки са предвидени още за края на тази година, но преди да вдигнат машините си във въздуха, бъдещите собственици ще трябва задължително да преминат през 20-часов летателен курс, за да се сдобият с необходимия лиценз.

Галерия Terrafugia Transition
Читателски коментари

Георги - http://www.bgstuff.net 2010-07-27 00:36:07 0 отговори

Георги - http://www.bgstuff.net

Доста футуристично Трансформацията от автомобил в самолет пък отнема само 30сек. сякъш сме в филма Трансформърс

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg