Автор: admin
Публикувано на: 28.01.2010 12:01:21

Рейтинг:

Lancer
Американското издание Motor Trend излезе с информация, че следващото поколение на Mitsubishi Lancer Evolution ще използва хибридна задвижваща технология.

Според публикацията, Lancer Evolution XI ще разполага с малък електромотор, който ще замени турбината, като очакваната комбинирана мощност на двигателя с вътрешно горене и електрическия е 350к.с.

От Motor Trend твърдят също, че хибридната система ще е сходна с тази на концепцията Mitsubishi PX-MiEV, дебютирала на последното изложение в Токио, но 1.6-литровият бензинов агрегат ще бъде заменен от подобрена версия на познатия ни 2.0-литров на настоящия Lancer Evolution.

Интересна особеност на тази хибридна технология е, че когато работи само двигателят с вътрешно горене, той задвижва предните колела, а когато се включи и електрическият, той от своя страна предава мощността към задните. По този начин в екстремни ситуации водачът може да разчита на режим 4x4.

Източници от Mitsubishi твърдят, че автомобилът ще може да изминава определено разстояние и в изцяло електрически режим, както и че въпреки премахването на турбината, динамиката на автомобила ще бъде запазена и дори подобрена.

Очаква се Mitsubishi Lancer Evolution XI да се появи на пазара през 2013г., но вероятно много преди това ще видим негови концептуални версии. Освен хибридна система, автомобилът ще получи и редица високотехнологични системи, които ще го направят много по-стабилен и сигурен от неговия предшественик.

Lancer Evolution XI ще бъде хибрид
Lancer Evolution XI ще бъде хибрид
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg