Автор: admin
Публикувано на: 16.09.2009 12:19:41

Рейтинг:

Lamborghini

Две години, след като Lamborghini Reventon предизвика истинска сензация на автосалона във Франкфурт, за тазгодишното изложение италианската компания е подготвила неговата открита версия, която отново ще привлича погледите на посетителите.

Първите доставки на Lamborghini Reventon Roadster ще започнат през декември, като по-малко от 20 човека ще имат уникалната възможност да притежават екземпляр от зашеметяващия кабриолет. Живеещите в Европа бъдещи собственици на автомобила ще трябва да се разделят със сумата от минимум 1.1 млн. евро, докато на тези в САЩ удоволствието ще им струва най-малко 1.9 млн. долара, плюс допълнителните данъци.

Снимки на открития Reventon ви показахме още миналата седмица, но сега от Lamborghini разкриха всички подробности около модела. Габаритите на автомобила са 4 700мм. дължина, 2 058мм. широчина и само 1 132мм. височина., а междуколесната база е 2 665мм.

Освен по липсата на покрив, кабриолетът се различава от версията купе и по новия, почти хоризонтално разположен капак над двигателя и скритите активни барове зад седалките, който изскачат за няколко стотни от секундата в случай на преобръщане на автомобила, като по този начин осигуряват по-голяма защита на водача и пътника до него.

Сърцето на Lamborghini Reventon Roadster е същият 6.5-литров V12 двигател, като на версията купе, чиято мощност обаче е увеличена с 20к.с., до 670к.с. при 8 000об/мин., а максималният му въртящ момент е останал непроменен - 660Нм. при 6 000об/мин. Агрегатът е комбиниран с шестстепенна механична трансмисия, предаваща зaдвижването към четирите колела. Според създателите му, кабриолетът ускорява от 0-100км/ч. за 3.3сек.и развива максимална скорост 330км/ч. 


Lamborghini Reventon Roadster над всички във Франкфурт
Lamborghini Reventon Roadster над всички във Франкфурт
Lamborghini Reventon Roadster над всички във Франкфурт
Lamborghini Reventon Roadster над всички във Франкфурт
Lamborghini Reventon Roadster над всички във Франкфурт
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg