Автор: admin
Публикувано на: 14.09.2009 00:04:04

Рейтинг:

Koenigsegg

Шведският производител на суперспортни автомобили Koenigsegg, който е и вероятният бъдещ собственик на Saab, представи една от най-ексклузивните и скъпи коли, създавани някога, базирана на модела CCXR.

Автомобилът е наречен Trevita, което в превод от шведски означава „три бели”, поради факта, че от него ще бъдат произведени само три екземпляра. Двигателят на спортното возило може да работи и с биогориво, като мощността му е 1 018к.с., а максималният въртящ момент - 1 060Нм., но далеч не само тези неща го правят наистина специален.

Уникалността на Koenigsegg Trevita се състои в неговата „кожа”, която е от карбонов материал, чиито влакна обаче са с диамантено покритие. Благодарение на това, когато автомобилът е под слънчеви лъчи, се създава впечатление, че милиони диаманти блещукат по него. Покритието е получило наименованието Shimmering Diamond Weave.

Трите екземпляра от Koenigsegg Trevita ще са оборудвани с двоен карбонов заден спойлер, карбоно-керамични спирачки с ABS, система за следене налягането в гумите, хидравлична система за повдигане на автомобила, падове за смяна на предавките от волана, инфоразвлекателна система и др. 


Галерия Koenigsegg Trevita
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg