Автор: admin
Публикувано на: 16.03.2010 00:01:45

Рейтинг:

Kia
Новият модел Venga, който Kia въведа на пазара в началото на годината, беше отличен с престижната награда за дизайн Red Dot, в категория MPV. С това автомобилът се превръща във вторият на компанията, след Soul, който е носител на въпросния приз.

„Отличието на Kia Venga е гордост за дизайнерския екип на марката. То е поредното доказателство за успеха на дизайнерската ни концепция,” каза Питър Шрайер, главен дизайнер на Kia. „Представителите в компактния MPV сегмент традиционно са автомобили закупувани заради своята функционалност. Kia Venga разчупва тази тенденция. Балансираните пропорции, просторният интериор и динамичният силует на автомобила са демонстрация за перфектната симбиоза между стилна визия и практичност.”

Red Dot е една от най-известните и почетни награди за производствен дизайн по света, организирана от Design Centre of North Rhine-Westphalia от 1955г. Тази година са постъпили 4 252 заявки от 57 страни. Журито се състои от популярни експерти в областта на дизайна. Критериите за оценка на автомобилите са иновативност, функционалност, ергономия, надеждност, ниво на екологичност и управление.

Проектирана, конструирана и произведена в Европа, Kia Venga се предлага на Стария континент с набор от 4 двигателя - 2 бензинови и 2 дизелови, генериращи между 90 и 128к.с. Най-икономичната модификация е Venga 1.4 CRDi, като тя е снабдена с ISG система. При нея нивото на вредни СО2 емисии е само 117гр/км., а комбинирният разход на гориво – 4.5л/100км. С дължина от 4 068мм, автомобилът разполага с обширно вътрешно пространство. Подобно на популярния модел Ceed, Venga се предлага с гаранция от 7 години или 150 000км.

Галерия Kia Venga Red Dot 2010
Kia Venga отличена с Red Dot Award
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg