Автор: admin
Публикувано на: 29.01.2010 00:55:12

Рейтинг:

Кен
Добре познатият ни автомобилен пилот и каскадьор Кен Блок е взел решение да направи коренна промяна в своята кариера. Американецът е заменил вярното си Subaru Impreza WRX STI с Ford Fiesta и Ford Focus.

Основната причина Кен Блок да прибегне към тази стъпка е желанието му да осъществи детската си мечта да участва във WRC, като единият от въпросните автомобили отговаря на всички изисквания на шампионата.

Отборът на американеца се казва Monster World Rally Team, като първото му участие в състезание ще се състои още днес, на „Sno*Drift Rally”, част от календара на „Rally America”. За него пилотът ще заложи на Ford Fiesta, докато във WRC той ще кара Ford Focus.

Състезателната Fiesta разполага с двулитров двигател, с мощност 280к.с. и максимален въртящ момент 260Нм, който е комбиниран със секвенционална трансмисия, предаваща задвижването към четирите колела.

Първото състезание на Кен Блок във WRC ще е Рали Мексико през март, като за съжаление за момента той не е предвидил участия в европейските кръгове на шампионата, което ще рече, че няма да го видим на Рали България.

Галерия Ford Fiesta Monster
Кен Блок смени автомобила
Кен Блок смени автомобила
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg