Автор: admin
Публикувано на: 02.02.2010 22:46:12

Рейтинг:

Кабрио
Още преди около година от Renault обявиха, че подготвят кабрио версия на модела Twingo, която очаквахме да се нарича Twingo CC, но френската компания е решила да се спре на името Wind.

Днес Renault разкри визията на автомобила и първоначална информация за него, според която Wind ще дебютира на предстоящото изложение в Женева, а продажбите му ще стартират през лятото, като цената на базовия модел ще започва от около 20 000 евро.

От пресинформацията става ясно, че дължината на роудстъра е 3.83 метра, което е с цели 23см. повече от тази на стандартното Twingo. Благодарение на допълнителните сантиметри, автомобилът е със същия товарен обем като хечбека, независимо от наличието на твърд сгъваем покрив. Самият покрив пък разполага с високотехнологична система за сгъване и разгъване, която позволява всяка от двете операции да се извършва само за 12 секунди.

Renault Wind ще се предлага с два бензинови двигателя. Единият е 1.2-литров, с мощност 100к.с., а другият - 1.6-литровия от Twingo RS, генериращ 133к.с., което ни навежда на мисълта, че Wind също ще има версия RS.

Галерия Renault Wind
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg