Автор: pavel
Публикувано на: 08.03.2011 22:02:42

Рейтинг:

Женева

Срещуположно отварящите се врати и липсата на централни колонки стават все по-популярни при автомобилите, а поредната компания, която залага на тези решения е Infiniti в новата си концепция Etherea.

Припомняме ви, че първите снимки на автомобила бяха разпространени още в средата на февруари, но сега той прави дебют на изложението в Женева и от компанията ни запознаха с всички подробности около него.

Infiniti Etherea Concept представлява нещо средно между купе, седан, хечбек и кросоувър, което ме подтикна да го нарека Франкенщайн в предишната статия. От компанията определят колата като четириврато купе с функционалности на хечбек.

Автомобилът е с дължина 4.4 метра, а от Infiniti потвърдиха по време на изложението в Женева, че на база на концепцията ще бъде създаден сериен модел, който ще е в премиум компактния клас, но за съжаление не става ясно кога да го очакваме на пазара.

Въпреки нестандартната си форма, дизайнерските линии на Etherea ясно причисляват автомобила към останалите модели на марката. Впечатление правят обединените в един елемент предно стъкло и прозрачен покрив, както и осветлението.

Infiniti Etherea Concept се задвижва от хибридна система, състояща се от бензинов, 2.5-литров двигател, доставящ мощност от 245к.с., електромотор, комплект литиво-йонни батерии и безстепенна CVT трансмисия. От компанията твърдят, че „Франкенщайн” може да се движи и само на електричество, без обаче да разкриват каква е автономията му в този режим.


Галерия Infiniti Etherea Concept
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg