Автор: pavel
Публикувано на: 01.03.2011 23:01:19

Рейтинг:

Женева

Както беше оповестено предварително, на изложението в Женева прави дебют концепцията A3 Sedan, която не само ни дава представа за серийната му версия, очаквана през 2013-та, но и за цялото ново поколение на семейство A3.

Audi A3 Sedan Concept има доста агресивна визия и множество дизайнерски черти, взаимствани от новите A6 и A8. Габаритите на автомобила са 4,44м. дължина, 1,84м. широчина и 1,39м. височина.

За концепцията е използван доста карбон, който присъства в радиаторната решетка, предната устна, въздушните отвори в предната броня, страничните огледала, задния дифузер и 20-инчовите джанти.

Двигателят на A3 Sedan Concept е взет директно от горещия RS3. Той е 2.5-литров, турбо и е комбиниран със седемстепенна трансмисия S tronic, предаваща задвижването към четирите колела, посредством система quattro.

В случая обаче от Audi са решили да напомпат агрегата, което е довело до увеличение на неговата мощност от 340 на 408к.с. и на максималния въртящ момент от 450 на 500Нм. В резултат на нарасналата производителност, седанът ускорява от 0-100км/ч. за 4.1сек., докато при RS3 това става за 4.6сек.

От Audi обещават да покажат и напълно електрическа версия на A3 Sedan Concept, което ще стане на изложението в Шанхай. Това не е никак случайно, тъй като продажбите на серийния седан ще стартират именно в Китай и САЩ, а едва по-късно той ще се появи и в Европа.


Галерия Audi A3 Sedan Concept
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg