Автор: admin
Публикувано на: 04.03.2010 12:29:47

Рейтинг:

Женева

От Seat са решили да демонстрират насоката, в която ще се развива дизайна на бъдещите модели на компанията, чрез концептуалния електромобил IBE, представен на стартиралото изложение в Женева.

Автомобилът е базиран на модела Ibiza и представлява 2+2 местно купе, но габаритите му са по-компактни от тези на неговия донор. Дължината му е 3.78 метра, широчината 1.8м., височината 1,2 м., а теглото - само 1 000кг.

Seat IBE Concept се задвижва от електродвигател, с мощност 102к.с., енергията за който се доставя от комплект литиево-йонни батерии, разположени в задната част на автомобила.

Любопитно е, че мощността на агрегата е ограничена до 68 к.с., а максималната скорост до 160км/ч., като пълният капацитет се отключва само при екстремни ситуации и то за кратко. Това е направено с цел максимална ефективност и увеличаване на пробега.

В стандартен режим IBE Concept е в състояние да измине цели 130км. без да е необходимо презареждане. От Seat съобщават, че електромобилът ускорява от 0-50км/ч. за 3.4сек. и от 0-100км/ч. за 9.4сек.


Галерия Seat IBE Concept
Тагове: Seat, Seat IBE, Женева 2010
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg