Автор: admin
Публикувано на: 02.03.2010 22:35:46

Рейтинг:

Женева
Автомобилното изложение в Женева стана домакин на световната премиера на новата Micra. От пресинформацията, разпространена от Nissan, става ясно, че тя се превръща в глобален модел, който ще се продава в 160 страни по света.

Nissan Micra е изграден върху новата „V-platform”, която се използва и от субкомпактния кросоувър Juke, чийто дебют също се състои в Женева, а появата му на пазара се очаква през есента.

Габаритите на новата Micra са 3 780мм. дължина, 1 665мм. широчина и 1 525мм. височина, а междуосието и е 2 450мм. Това ще рече, че автомобилът е по-дълъг и по-широк от своя предшественик, но в същото време е станал по-нисък.

Компактният модел ще се предлага първоначално с трицилиндров 1.2-литров бензинов двигател, чиято мощност е 80к.с., а максималният му въртящ момент достига 108Нм. По-късно той ще получи и турбоверсия на същия агрегат, доставяща 98к.с. и 142Нм.

И двата двигателя на Nissan Micra ще могат да се комбинират с петстепенна механична скоростна кутия или с изцяло новата CVT трансмисия. В списъка с допълнителните екстри се отличават системата за паркиране PSM, която има три нива (amateur, normal и expert), тъчскрийн екран и стъклен покрив.

Продажбите на новото поколение на Nissan Micra ще стартират още този месец в Тайланд, а появата на автомобила в Европа е предвидена за месец ноември.

Галерия Nissan Micra 2010
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg