Автор: admin
Публикувано на: 02.03.2010 15:44:02

Рейтинг:

Женева
Въпреки че Bugatti Galibier беше показан пред избран кръг от хора още през септември 2009г., сега новият суперавтомобил на компанията за първи път е изложен пред широка публика в Женева.

Суперлуксозният Galibier вече официално е обявен за най-бързият сериен седан в света, като той е в състояние да развива 350км/ч. Каросерията на автомобила е изработена от алуминий и карбон, а спирачните механизми са карбоно-керамични.

Двигателят на Bugatti Galibier е 8.0-литровият, познат ни от модела Veyron, чиято мощност обаче е намалена от 1001 на 800к.с. Това е постигнато, чрез замяна на турбините с компресори.

Мощният агрегат предава задвижването към четирите колела, като имайте предвид, че инженерите на Bugatti са извършили и други промени по него, позволяващи му да работи както с бензин, така и с биоетанол.

При изработката на интериора на Galibier са използвани само първокачествени материали, а всеки закупил си това бижу, получава часовник Parmigiani Fleurier, за който е предвидено специално място на таблото.

За момента все още не е известно кога ще стартират доставките на Bugatti Galibier, но е сигурно, че цената на модела започва от 1.5 милиона евро, както и, че от него ще бъдат произведени само 150 екземпляра.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg